Πόρτες και ρολά πυρασφαλείας

ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΡΟΛΛΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΑ & ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ  
*Οι σύγχρονος κανονισμός πυρασφαλείας προβλέπει αυστηρές προδιαγραφές πυροπροστασίας σε βιομηχανικά κτίρια , επαγγελματικούς χώρους και λεβητοστάσια κατοικιών.
*Οι πόρτες πυροπροστασίας είναι από τα πλέον διαδεδομένα μέσα υστέρησης μετάδοσης της φλόγας . Τα ρολά πυροπροστασίας χωρίζουν μεγάλους  χώρους αποθηκών , πολυκαταστημάτων  ή  βιομηχανιών που παράγουν ή χρησιμοποιούν εύφλεκτα υλικά ως πρώτη ύλη.
*Η χρήση των μέσων πυροπροστασίας είναι απαραίτητα σαν πρώτο παθητικό μέτρο  για την δραματική μείωση των επιπτώσεων από την καταστροφική δράση της φωτιάς  , αφού δημιουργούν χρονική καθυστέρηση και διευκολύνουν την επέμβαση των πυροσβεστικών μέσων για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς.
 

ΠΟΡΤΕΣ  ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ – ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 
*Τα θυρόφυλλα της πόρτας είναι κατασκευασμένα από διπλή (σάντουϊτς) γαλβανιζέ ατσαλολαμαρίνα ηλεκτροστατικά βαμμένη και στο εσωτερικό τους περιέχουν μείγμα από πυράχοντα υλικά , όπως ορυκτοβάμβακα σε υψηλή πυκνότητα ( 150 Kg/m^3) και μοριογυψοσανίδα.
*Τα πλαίσια είναι μεταλλικά και διαθέτουν ενισχυμένα στηρίγματα στερέωσης στον τοίχο. Οι πόρτες περιμετρικά φέρουν θερμοδιογκούμενη ταινία PALUSOL, που σε περίπτωση φωτιάς διογκώνεται και φράζει την μεταφορά καπνού από τον ένα χώρο στον άλλο . Οι μεντεσέδες της πόρτας είναι βαρέως τύπου με μπίλιες ρυθμιζόμενοι και ένας φέρει ελατήριο για το αυτόματο κλείσιμο της πόρτας.
Τα θυρόφυλλα φέρουν επιπλέον πύρους ασφαλείας , ενώ τα πόμολα και  επιστόμια είναι απαραίτητα  πυράντοχα.
*Στις πυράχοντες πόρτες μπορούν να τοποθετηθούν :
 -  ΜΠΑΡΑ  ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ  ΚΑΙ  ΚΛΕΙΔΑΡΙΑ  ΑΝΤΙΠΑΝΙΚΟΥ.
-  ΕΠΙΤΟΙΧΙΟΙ  Ή  ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΙ  ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΕΣ  ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗΣ.
-  ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ  ΑΥΤΟΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ.
-  ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΠΟΡΕΙΑΣ ΦΥΛΛΟΥ.
-  ΠΑΡΑΘΥΡΑ  ΔΙΑΦΟΡΩΝ  ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ  ΑΠΟ  ΠΥΡΑΝΤΟΧΟ  ΤΖΑΜΙ.
*Ανάλογα με την πυραντίσταση που διαθέτουν πιστοποιούνται σε 1 ώρας REI 60 και 2ωρων REI 120.
Οι πόρτες μπορεί να είναι μονόφυλλες ή δίφυλλες , σε τυποποιημένες διαστάσεις , αλλά και κατά παραγγελία.
Επίσης διατίθενται και οι συρόμενες πόρτες πυρασφαλείας , κατάλληλες και για πολύ μεγάλα ανοίγματα , οι οποίες μπορούν να φέρουν και ανθρωποθυρίδα επί της πόρτας και με διαστάσεις κατά παραγγελία.3.ΡΟΛΛΑ  ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ  -  ΤΕΧΝΙΚΑ  ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
*Κατασκευάζονται με διεθνή πρότυπα και συνδέονται με τα αντίστοιχα πιστοποιητικά καταλληλότητας . Αποτελούνται από φύλλα ατσαλολαμαρίνας γαλβανιζέ πάχους 1,0 – 1,2 χιλ. . Όλα τα μέρη του ρολού είναι μεταλλικά , η δε κίνηση του γίνεται μέσα σε ενισχυμένους  ( 2 χιλ. )  οδηγούς . Ο άξονας περιτύλιξης είναι  TUBO  και  εδράζεται σε πυράντοχα έδρανα βαρέως τύπου.
*Η λειτουργία των ρολών γίνεται με ειδικούς κινητήρες κατάλληλους , με αντοχή στην φωτιά  και  έχουν  σύστημα ασφάλισης και ελεγχόμενης καθόδου ( ομαλή ) όταν ενεργοποιηθεί  από φωτιά , θερμότητα ή καπνό.
*Επίσης έχουν και σύστημα ηλεκτρικής εντολής καθόδου , που ενεργοποιείται από το σύστημα πυρανίχνευσης.
Τα πυράντοχα ρολλά διατίθενται  κατά  παραγγελία.

1

©2024 Portotechnica All Rights Reserved.

Search