Ράμπες φόρτωσης – φυσούνες ( dock shelters )


ΡΑΜΠΕΣ ΦΟΡΤΩΣΗΣ ΓΕΝΙΚΑ & ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ  
Η  μεταλλική ράμπα φόρτωσης είναι το ιδανικό εργαλείο για την εύκολη και ασφαλή φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων. Ανυψώνονται ηλεκτρουδραυλικά και ‘γεφυρώνουν ‘ το επίπεδο της αποθήκης – βιομηχανικού χώρου , με το επίπεδο του φορτηγού αυτοκινήτου και παρέχουν τη δυνατότητα στα περονοφόρα οχήματα (κλάρκ)  να εισέρχονται μέσα στην καρότσα του φορτηγού αυτοκινήτου.ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ   

    Η ράμπα συγκροτείται από τα παρακάτω βασικά στοιχεία.
*Α) Βάση από μεταλλικά προφίλ στηριγμένη σε ειδική υποδοχή (PIT) δαπέδου του κτιρίου. Το PIT μπορεί να είναι δύο διαφορετικών τύπων και ανάλογα με τη ράμπα και τον τρόπο προσέγγισης του φορτηγού ή της καρότσας και διατίθεται σε δύο τύπους.
*Β) Την πλατφόρμα η οποία είναι συνδεδεμένη με τη βάση και είναι ντυμένη με φύλλο ενισχυμένης λαμαρίνας που στηρίζεται επάνω σε κατασκευή με ενισχυμένα προφίλ Τ.
*Γ) Το χείλος (LIP) το οποίο είναι συνδεδεμένο με το μπροστινό μέρος της πλατφόρμας , μετακινείται με κλίση και είναι κατασκευασμένο από το ίδιο υλικό της πλατφόρμας .
*Δ) Τα ηλεκτροϋδραυλικά μοτέρ και έμβολα από τα οποία ένα για το ανεβοκατέβασμα της πλατφόρμας και ένα μικρότερο που κινεί το χείλος. Η λειτουργία της ράμπας είναι απλή και εύκολη , διότι χρησιμοποιείται ηλεκτροϋδραυλικό σύστημα το οποίο ελέγχεται από έναν απλό στην λειτουργία του ηλεκτρικό πίνακα.
*Οι ηλεκτροϋδραυλικές ράμπες είναι ιδιαίτερα ισχυρές κατασκευές για να αντέχουν τα φορτία για τα οποία προορίζονται και κατασκευασμένες σύμφωνα με τις απαιτούμενες προδιαγραφές υλικών και τις οδηγίες ασφάλειας μηχανών της Ε.Ε.


ΠΤΥΣΟΜΕΝΑΥΠΟΣΤΕΓΑ ΓΙΑ ΡΑΜΠΕΣ ΦΟΡΤΩΣΗΣ (DOCK SHELTER)
*Οι φυσούνες σκέπαστρα εξασφαλίζουν ασφαλή φορτοκεφόρτωση , χωρίς τον παραμικρό επηρεασμό από καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο χώρο εργασίας , απώλειες θερμότητας , ισχυρός αέρας ,βροχή κλπ. Προστατεύουν τα ευπαθή προΪόντα από αλλαγές θερμοκρασίας αλλά και πιθανές μολύνσεις και αλλοιώσεις των τροφίμων.
*Οι διαστάσεις κατασκευής  ποικίλουν ανάλογα με το ύψος του δαπέδου ως το φορτηγό , την απόσταση της θέσης του κτιρίου από τη θέση του αυτοκινήτου και τις διαστάσεις των αυτοκινήτων που χρησιμοποιούνται . Η σωστή και ενισχυμένη κατασκευή τους εγγυάται μακροχρόνια αντοχή και στις πλέον αντίξοες συνθήκες.
*Οι φυσούνες αποτελούνται από το εμπρόσθιο πλαίσιο σε σχήμα Π , το οποίο μπορεί να μαζεύει και να επανέρχεται στην αρχική του θέση με τη βοήθεια ελατηρίων και φέρει τα πτερύγια στεγανοποίησης ,  τα οποία είναι κατασκευασμένα από εύκαμπτο φύλλο PVC.
*Τα πλαΪνά της φυσούνας τα οποία καλύπτονται από ενισχυμένο πολυεστερικό ύφασμα επικαλυμμένο με PVC για μεγαλύτερη αντοχή.

1
2
3
4

©2023 Portotechnica All Rights Reserved.

Search